Runt Hangö udd finns det alltid nånting att se och uppleva från kajaken. Från idylliska småbåtshamnar med röda fiskebodar, ståtliga klippor, sandstränder, grunda laguner med exceptionellt varmt vatten samt långsträckta undervattensbankar. Det finns plats att stanna upp och njuta av ett mellanmål och beundra omgivningen. Färden går sällan långt från stranden och känns färden för tung kan den avbrytas. Hangö från havet är ett helt annat Hangö. Startplatsen kommer att anpassas enligt väder och deltagarnas nivå, med avsikt att göra en sakta sightseeing tur runt Hangö udd. Grundplanen är träff i Kapellhamnen klockan 10. Deltagarna får grundinstruktioner och kajaker samt utrustning anpassas. Vi räknar med att vara på väg klockan 10:30 västerut mot Gåsörsbukten och Tulludden. Vi gör en landstigning antingen på syvästligaste bergen av udden, eller på Gäddtarmen utanför Yttre Hamnen och lotsstationen. Tag en matbit och dryck med! Efter pausen fortsätter färden till Tulluddens simstrand så att vi mellanlandar där ungefär 13:30. För de hågade fortsätter vi med ytterligare 6 km paddling (2h) mot Fyra vindarnas hus. Turen paddlas med färdledare. Kajaker, paddlar, kapell och flytväst kan bokas till platsen i samband med anmälan. Gemensam förflyttning mellan start och landningsplatsen går att ordnas separat.

Paddlingstur med kajak från Ekenäs till Paddlingsfabrikens bas på Gullö, mitt emot Källviken. Det är önskvärt att deltagarna har tidigare paddlingserfarenhet, exempelvis deltagande i en grundkurs eller utfärd. Distansen kan bli totalt 12 km. Hela färden inklusive paus beräknas ta upp till 4 timmar. Under pausen kan vi fira brasa vid ett vindskydd. Tag egen mat med. Returen påbörjas efter ett par timmars paus.

Det är möjligt att arrangera egen biltransport från Källviken eller Gullö.

Tilläggsuppgifter: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 0400 411992

Tidpunkter
12.6.2017 kl 17-21
on 14.6.2017 kl 10-15
ti 18.7.2017 kl 10-15
eller per beställning

Den här nationalparken når du inte med bil – men nog med kajak. Vi paddlar genom innerskärgården till den yttre skärgårdens karga kobbar.

\r\n

Under veckoslutet tar vi oss genom de vackraste områdena I Ekenäs skärgårds nationalpark.
Vi paddlar så långt ut i skärgården som dagsvädret tillåter. Vi besöker Jussarö med sin spännande historia av gruvdrift och senare som militärt område. Ön öppnades först år 2005 för allmänheten. I dag har Jussarö en informativ naturstig som det lönar sig att bekanta sig med.
Övernattning sker i tält och vi lagar tillsammans middag på friluftskök. Resan passar utmärkt både nya och erfarna paddlare.trelanningen

\r\n

Kajaker har hört till skärgården i närapå hundra år!

\r\n

Jag, Jöns Aschan, startade kajak uthyrning och paddlings guidning på prov sommaren 2004. Sedan dess har verksamheten fortsatt under namnet  Paddlingsfabriken. Paddling - för att den är central i verksamheten. Fabriken - för bygger kajaker, paddlar och erbjuder paddlingsrelaterade tjänster såsom kurser och turer.  Vår utrustning, tiotals år av erfarenhet, skärgård och paddling blir din upplevelse. Då bara en del av den paddling du tänkt dig kan göras i Ekenäs skärgård så är det värt att fråga oss om hjälp. 

\r\n

 Jöns Aschan förbereder leverans

\r\n