Olimme kurssille tullessamme suht alottelijoita molemmat. Jukka osti kajakkinsa viime syksynä ja minä tänä keväänä. Melontakertoja molemmilla kymmenisen kappaletta takana. Tekniikkoja oli opiskeltu netistä.

Kurssisi oli tosi informatiivinen ja käytännöllinen ja tuli meille oikeaan aikaan. Ei tarvinnut ihan perus-perusasioita niinkuin kajakkiin menemistä opiskella vaan päästiin asiaan. Ja sitähän riitti. Melaotteet, eteenpäin melominen, kallistukset, tuennat, käännökset, pysähtyminen, peruuttaminen jne... Välillä jo pelkäsin että ehdin unohtaa opetukset samantien kun asiaa tuli koko ajan niin paljon lisää. Mutta kyllä ne päähän jäi ja olemmekin tekniikkoja treenanneet tässä kun on kurssin jälkeen vesille ehditty. Nyt tajuaa paremmin mitä pitää harjoitella. Tuntuma siitä miten melalla voi ottaa vedestä tukea eri toiminnoissa on varmaan oleellinen osa melomista.
P5170498.JPG
Kyllähän me kaatuiltiinkin, tahallaan ja tahattomasti. Mikä oli asiantuntevassa opastuksessa tosi hauskaa! Eskimokäännös ei tunnu enää ollenkaan niin utopistiselta haavellta kuin ennen kurssia. Melominen tuntuu muutenkin turvallisemmalta kun on huomannut että kajakkiin pääsee kiipeämään vedessä takaisin, vaikkei käännöstä vielä osaisikaan. Melakellukkeen kanssa eskimo menee jo ympäri, mutta ei vielä ilman. P5170495.JPG

MInulle henkilökohtaisesti tuottaa eniten päänvaivaa ihan normaali taloudellinen eteenpäinmelonta.  Siinä on niin monta pientä yksityiskohtaa jotka pitää koko ajan muistaa. Mutta onhan tässä loppuelämä aikaa treenata.

Kaiken kaikkiaan kurssi vastasi odotuksia ja olemme erittäin tyytyväisiä. Melomista on paljon parempi opiskella opettajan johdolla vedessä kuin omin päin netistä.

Jatkokurssi olisi varmasti paikallaan, mutta täytyy yrittää ensin sisäistää ensimmäisen kurssin opetukset. Ja tienata rahaa... Ehkä palaamme asiaan myöhemmin kesällä.

Terveisin
Heikki