Blade on kajakki joka on tukeva ja suuntavakaa. Tuuleen kääntymistaipumusta ei ole nimeksi kölilinjan ja matalan takakannen vuoksi. Yli 16 m/s tuuli kuitenkin toistaiseksi painaa keulaa niin että sen nostaminen ja pitäminen vinottain tuulta kohti on työläistä. Tätä ominaisuutta aijomme korjata säädettäväksi nostoevällä ja kölilinjaa muuttamalla. Muutos tulee todennäköisesti lisäämään ketteryyttä joka toistaiseksi sallii tasan 90 asteen kulman käännöksen melan keulaohjauksella (nk. Duffek). Aloitteleva meloja tuntee olonsa turvalliseksi heti alusta, silti kanttaukset ja kallistukset ovat kevyitä ja hallittavissa. Käännös kanttaamalla toimii. Istuinaukko on suuri pidät polvesi joko vapaina keskellä tai lukittuna reunusten alla parempaa kajakin hallintaa varten.

\r\n

Rungon muodot ovat mukavat. Pakkausluukun kannen pitäminen kannen tasossa ja linjoissa lisää käyttömukavuutta jos kuulut melojiin joka mielellään käy retken kesken uimassa, tai levähtämässä kajakin kannella. Veden varasta nouseminen takakannen yli onnistuu mainiosti, ei edes istuinaukko estä etenemistä. Pelastusharjoituksissa niin tavalliset mustelmat ovat vähintäänkin pienemmät ja harvalukuisemmat- jos niitä esiintyy.

\r\n

\r\n

Vuoden 2010 kesänä Jöns käytti Blade nimistä kajakkimallia tärkeimpänä kajakkina. Yllä olevat valokuvat otettiin kevään ensimmäisinä melontapäivinä myös  vuonna 2010.

\r\n

\r\n

Myöhäissyksyisenä päivänä tehtiin retki Jussarön majakalle joka sijoittuu Sundharun kallioille noin viiden kilometrin avovesi osuuden verran Jussaröstä lounaaseen. Tuulta oli vähintään 14 m/s ja aallokko korkeimmillaan 2 metrissä.

\r\n