Isboken

PDFTulostaSähköposti
Författare: Lars-Håkan Lindqvist, Anders Tysk. Teckningar: Ingald Andersson\r\nUtgivningsdatum: Första upplagan 1982\r\nBand: Flexband\r\nSidor: 119
Kuvaus

Den här boken har tillkommit för att alla som vill ut på isarna ska kunna göra det på ett säkert - och därmed också roligare sätt. Vi blir fler och fler, fiskare, skoteråkare och framförallt långfärdsåkare på skridskor. Inom Frilufsfrämjandet t ex är detta den snabbast växande verksamheten räknat över hela året. Framförallt i södra Sverive är det många som bytt skidorna mot långfärdskridskor.

\r\n

Alla som vistas på is behöver kunskap om hur man kan färdas säkert. Isboken ger dig all information du behöver och mer därtill. Den innehåller också många små lärande berettelser ur verkligheten. Berättelserna visar hur lätt det är att hamna i farliga situationer om man ej har kunskap, utrustning och sällskap för att klara dessa situationer.

\r\n

Denna version av Isboken är en reviderad utgåva av den tidigare. Arbetet har skett i samarbete med Frilufsfrämjandet, Stockholms Skridskoseglarklubb, Svenska Livräddningssällskapet, SLS, Sportfiskarna, Snofed, Statens Räddningsverk och Statens Naturvårdsverk.

\r\n

Ansvarig för denna utgåva är Anders Tysk i nära samarbete med Lars-Håkan Lindqvist. Behjälpliga med faktaunderlag har varit: Om islära Gösta Båge, om olycksfall Bertil Löfström, Thure Björk och Hans Åström och om långfärdsskridskons utformning Stellan Holmer. Samtliga långfärdsskridskoledare med mångårig erfarenhet.

Arvostelut

Ei vielä asiakasarviointeja tälle tuotteelle.