Kajakkimelonta peruskurssi (4+4 tuntia)

PDFTulostaSähköposti
Meri kajakki perusteet. Kajakin ohjaus, tasapaino, kuormaus, käsittely, toimintoja, pelastautumiset, tuule vaikutus, muu liikenne jne.
2014-09-09 19.07.35s
Shipment: Nouto/Avhämtning/Pickup at our location for 0,00 €
Myyntihinta 150,00 €
Hinta / kg:
Alkaen:


Kuvaus
Kurssilla tavoitellaa teille turvallista ja teknisesti hyvää melonnan alkua. Tässä tavoitteessa oleellista on tasapainon hallinta oikeista lähtökohdista ja melontatekniikassa jossa melontaan osallistuu koko keho - melonnan vetoparin aikana lihakset saavat vuoretella työn ja levon välillä.   Tavoitellaan rentoa tekniikkaa joka vie kajakkia tukevasti eteenpäin. Turvalliseen melontaan olellista on myös tasapainon tekninen ymmärtäminen ja melankäyttö tuentatekniikassa. Tuennat tekevät melojasta varmemman esimerkiksi avustaessa kaveria tai omatoimiseen kajakiin nousuun syvällä vedellä. Samoja periaatteita käytetään myös kajakin noin viidessä ohjaustekniikassa joita käyttäen pystyy siitämään kajakin juuri oikeaan paikkaan ja oikeaan asentoon verraten nopeasti, verrattuna siihen jos taidoissa on eteenpäin ja taaksepäin melominen. Tekniikat auttavat myös rantautumisissa kallion tai laiturin ääreen, säästä ja tuulen suunnasta riippumatta. Eskimåkäännös ei yleensä kuulu peruskurssin sisältöön, sillä sen onnistumiseen tarvitaan yleensä enemmän kajakkikokemusta. Sen sijaan tutustutaan kaatumistilanteisiin ja toisten avustamiseen sekä avustajana että avustettavana. Aika maissa ja vesillä on täynnä tietoa ja käytännön harjoituksia, jaettuina kahdelle päivälle.
 
Hyvä kurssin seuranta on osallistua pidemmälle retkelle jonkun viikon myöhemmin. Silloin sinulla on aikaa palauttaa mieleen näitä tekniikoita ja käyttää niitä, lisäksi saat tarkennusta ja löyhempää harjoittelua erityisesti eteenpäin melontaan.

Käymme läpi muunmuassa seuraavaa:

 • Melaote, melalapojen kulmat, oikean käden kiinteä ote ja vasemman vaihtuva, kierto
 • Istumaasento ja kajakin jalkatukien säädöt, niiden vaikutus tasapainoon ja melontaergonomiaan
 • Aukkopeite ja pelastusliivit - toiminto ja merkitys
 • Kajakin kallistaminen ja melojan kallistaminen - kajakin "ravisteleminen" jolla saadaan tuntuma alukseen
 • Alatuki ja ylätuki melaa käyttäen - olkapäiden suojaaminen vaurioilta ja tasapainon palauttaminen
 • Melalla ohjaaminen  (mela peräsimenä, mela etuperäsimenä, kaarivedot, alatukikäännös)
 • Kajakilla ohjaaminen (kajakin kanttaus, kajakin kallistaminen, kajakin kuormaaminen)
 • Tuulen vaikutus  (kajakkimalli, polkimilla ohjattava peräsinkajakki eller nostoeväkajkki, kuorma)
 • Kaatuminen ja pelastaminen (kajakista poistuminen, veden poistaminen, kajakkiin nouseminen avustettuna ja toisen avustaminen)
 • Väylinen huomioiminen ja nopeuden arvioiminen
 • Kajakin varustelu ja toiminnot (vesitiiviit tilat, pakkausluukut, kansiköysistöt ja kumiköydet, jalkatuet, peräsin/nostoevä, istuin)
 • Kajakin muoto ja muodon merkitys vesillä

Kurssin ulkopuolella kannattaa harjoitella eri tekniikoita ja näin saavuttaa suurempaa varmuutta jolla pärjää myös vaikeammissa tilanteissa.

Arvostelut

Ei vielä asiakasarviointeja tälle tuotteelle.