Suunnitellut tapahtumat, retket, kurssit ja hinna löytyvät verkkokaupasta.

Et löydä haluamaasi: Soita tai mailaa ellet löydä sopivaa ohjelmaa kalenterista.

Alla löytyy yhteenvetoja eri järjestöjen kurssi suosituksista ja testi sisällöistä. Niissä on yhtäläisyyksia, joskin suuntautuvat eri tarpeisiin, olosuhteisiin ja kehitys askelmiin. Kokeen ohjaaja opettaa sinulle taitoja joita pyydät ja osaa laajentaa osaamistasi ja taitojasi tavalla jota et ole lukemalla tai omin avuin voinnut kuvitella.

Epp3 näyttö

Indikaattorit on kuvannut Jöns Aschan, 2016, www.paddlingsfabriken.fi sivustolla ja oikeudet niihin pidätetään. Viittauksia tähän dokumenttiin sallitaan jolloin sen yhteydessä on myös mainittava tekijä sekä viitattava tähän artikkeliin. Dokumentti ei ole lopullinen. Parannusehdotukset ovat tervetulleita.

On epäoikeudenmukaista antaa EPP3 näytön antajan uskoa että hän voisi suorittaa EPP3 näytön hyväksytysti ilman laadukasta edeltävää opetusta ja harjoittelua. Ilman asianmukaista opetusta menetetään merimelonnalle tärkeitä asioita. Tekniikoissa on tavoitteita joihin pyritään.

Tavoitteet

-         Turvallisuus

-         Helppous

-         Selkeä tulos

-         Tuenta

Tavoitteiden onnistuminen konkretisoituu indikaattorein (i) suorituksia tehdessä. Pyrin luettelemaan ne jokaiselta tekniikalta. Nämä ovat minun odotukset hyvistä suorituksista, ja minun tahtotila jolla olet melojana turvallisemmilla vesillä ja nautit itse omista suorituksista. Indikaattorit liittyvät nimenomaan merimelontaan ja siinä käytettäviin varusteisiin.

 

2. Kajakin käsittely – (i1)yksi kantaja/nostaja keulassa, yksi perässä. (i2)toinen käsi kajakin alla.(i3)äänetöntä.(i4)siirretään kelluvaa kajakkia. Nostotekniikassa selän suojaaminen. Kajakin naarmuttamista tavoitteellisesti välttäen.

 

4. Surffilähtö ja rantautuminen - (Oheistuksessä olisi oltava minimivaatimus, nyt on määritelty yläraja)

 

RollingRolling

Eskimokäännös opetusta

32,00 €

Tiestikö että kajakin istuimelle voi asettua vedessä ollessa, ja vartalon ja melan avulla kääntyä pystyasentoon. Taitavimmat tekevät tämän ilman melaa, mutta suurempi osa käyttää melaa apuna kun vaikeissa olosuhteissa on tarkoitus palata kajakkiin ennen sen tyhjentämistä vedestä. Eskimokäännös tekniikoita on parikymmentä jotka soveltuvat eri tilanteisiin ja eri henkilöille.  Perusajatus on ettei kajakista tarvitse poistua laisinkaan. Näin meloja säästyy monenlaiselta riskiltä ja vaivalta. Esimerkkeinä kajakin menettäminen aallokossa, vettä kajakissa tai märät vaatteet. Grundtanken är att inte komma ut ur kajaken och då bespara sig det jobbigaste med tömning av vatten och torka plagg.

Jöns opastaa mielellään alkuun ja ensimmäiseen käännökseesi. Säästät aikaa ja vältät fyysisiä vammoja mahdollisesta vääränlaisesta ja tehottomasta tekniikasta.

Ota yhteyttä niin suunnittelemme sinulle sopvaa etenemistapaa ja harjoitteita. Jotkut melojat tekevät ensimmäisen Eskimonsa jo puolen tunnin opetusrutiinin jälkeen.

 

 

Hyödynnä ylävartalon volyymistä syntyvää veden kelluntavoimaa. Napakka yhteys jalkatukiin, istuimeen ja polvitukiin ("Masik" kangaskajakissa) ja ylävartalon tapuvuus mahdollistaa kajakin, vartalon ja vaden yhteyden hallintaa. Pysytään syvällä kajakissa ja kajakin sisäreuna kelluttaa vartalon lisäksi, toisella puolella on kajakin etäämpi ulkoreuna ja jalat sekä alavartalo jotka toimivat vastapainona kajakin pyrkiessä pystyasentoon. Perinteinen inuiittien käyttämä mela tai isompi kelluke antaa aloittelijalle keinon hakea vaivatonta ja rentoa asentoa. Tärkeää on pitää rintakehä, käsivarret ja muut kajakista uloimmat vartalon osat vedenpinnan alla kelluntaa avustamassa.


Pukeutumisen ja varustautuminen on oleellinen nautinnolliselle melonnalle ja myös turvallisuuden kannalta. Sää ja yllättävät käänteet on hyvä huomioida. Oheisena neuvoja vaatetuksesta, välineistä ja ruokailusta kurssi ja retkiosallistujille.

Melontavarusteet retkelle

Retkelle tarvittavat varusteet on johdettava retken pituudesta, sinun roolista ryhmän jäsenenä, säästä ja ilman/veden lämpötilasta sekä alueen ominaispiirteistä kuten esimerkiksi pienet kapeikot tai suuret ja liikennöidyt selät tai avomeriosuudet. Mikä tahansa varusteluettelo on nähtävä suosituksena jolloin listaa muokataan kasvavan kokemuksen myötä sekä sen mukaan mitkä palvelut on saatavilla kun mahdollisesti osallistut järjestettyyn retkeen tai kurssiin.

Perusvarusteet: Kajakki, mela, aukkopeite, pelstusliivit, vesipumppu ja pesusieni

Lyhyt retki tai kurssi: Täydellinen lämpimien varavaatteiden kerrasto vedenkestävästi pakattuna, lippalakki tai vastaava päähine, tuulensuojatakki, tuulensuojahousut, aurinkolasit, aurinkosuojavoide, juomavesi, välipalaa.

Pidempi retki tai vaatimampaa ympäristöä: Teltta, makuupussi, makuualusta, 3 litraa vettä/päivä, ruokaa, veitsi, haarukka, lusikka, muki, lautanen, termospullo, led-otsavalo, tulentekovälineet, hinausköysi, melakelluke, kuivasäkit, lisäparistot, ladattu puhelin/VHF, puhelimen vesitiivis pussi, kypärä, suunnistuskompassi, GPS, tyhjennyspumppu, kartta tai merikortti joka sisältää alueen riittävällä tarkkuudella, tärkeät yhteysnumerot, ensiapuvarusteet, korjausvälineet

Henkilökohtaiset: Hammasharja, hammastahna, saippua, uimapuku, pyyhe, reseptilääkkeet

Kevät, syys ja talvivarusteet sekä avomerellä: Kuivapuku ja asiallinen aluskerrasto joka eristää vedenvaraisena. Tarkoitus on estää kylmettymiseltä (hypotermia) suojaamalla vedenvaraisena, ja tuulelta sekä roiskeelta. Kuivapuvun voi myös pitää varalla.

Keittäminen: Retkikeitin, polttoaine, suola, pippuri, sokeri, hiiva, jouhot, ruokaöljy tiiviisti pakattuna, kuivatut hedelmät ja valikoima eineksiä sunnitellun ruuan ja jälkiruuan valmistukseen. Pidä jotain varalle jos kokkaussuunnitelmat epäonnistuvat.

Melontatehtaalta voit vuokrata kaikki tai osan varusteista sekä tilata ruuat etukäteen sovittuna retkipalveluna. Useimmat käyttävät mieluiten henkilökohtaisia varusteita joiden käyttöä on jo aikaisemmin harjoiteltu. Retkeä suunniteltaessa ja varusteita valittaessa etukäteistieto retken järjestäjälle auttaa. Esimerkiksi osallistujien ikä, pituus ja paino, allergiat, ruokavaliot tietäen voidaan suunnitella ateriat ja valita oikeankokoiset kajakit.