Ilmoittaudu ja varaa retki meidän verkkokaupasta.

Hangonnimen kiertämisessä ei ole kiireitä. Punaiset kalastusmajat heijastavat merta ja kalastuselinkeinon vanhaa kulttuuria. Näemme upeita meren hiomia kallioita, rauhoitettuja hiekkarantoja, matalia lämminvetisiä laguuneja sekä salaisia pikkukallioita jotka soveltuvat evästauolle. Kallioista voi myös lukea menneiden aikojen kauppamerenkulun historiaa. Aloituspaikka sovitetaan tuuliolosuhteiden mukaan ja osallistujien taitoihin. Tavoitteena on rauhallinen tutustumisretki Hangonniemen eteläistä kärkea kiertäen. Perussunnitelma on tapaaminen Kappelisatamassa kello 10. Osallistujat saavat perusopastusta ja varusteet sovitetaan. Toivomme pääsevämme liikkeelle kello 10:30 länteen ja Gåsörsbuktenin sekä Tulliniemen suuntaan. Teemme maihinnousun joko lounaisimmille kallioille tai jatketaan Ulkosataman ja luotsiaseman läheisyydessä olevalle Hauensuolelle. Ota mukaan syötävää ja juotavaa! Tauon jälkeen melonta jatkuu Tulliniemen etelänpuoleiselle uimarannalle johon rantaudumme noin 13:30. Halukkaat voivat jatkaa melontaoppaan johdolla kuutisen kilometriä (2 tuntia) kohti Neljän Tuulen Tupaa. Melontaretki on melontaoppaan johtama. Kajakit, melat, aukkopeitteet ja pelastusliivit on mahdollista varata paikan päälle ilmoittautumisen yhteydessä. Yhteinen siirtyminen aloitus ja maihinnousupaikan välilllä voidaan järjestää erikseen.

First part built 1370 by Bo Jonsson Grip, later also the kings residence

Raaseporin linna - Tammisaari kapeikkojen kautta

Meloen suojaisaa melontareittiä

Tämä on alueen suojaisin pidempi reitti ja loppukesästä viidakkomaisin. PItkä ruoko, upeat lumpeet ja kaislikko kasvaa molemmin puolin ja veden syvyys on minimaalinen. Kun usein näkee vain muutamia metrejä eteenpäin ja kiintopisteitä on vähän niin reitin löytäminen vaatii suunnistusta.

Tämä on paikka jossa voit hyvinkin kuvitella krokotiilien yllättävän seuraavan kulman takaa. Puolivälin makeavedessä kasvaa lumpeita. Raaseporin linnanraunioilta joilta lähdetään on alkujaan 1300 luvulta. Sen jälkeen siihen on lisätty rakennelmia monessa vaiheessa.Kannattaa  käydä tutustumassa ennen 18 km melontamatkaa.

Varaudu siihen että kokemattomalle reitti saattaa tuntua rankalta. Ja hyvä kunto varmistaa että et päädy hinausköyden jatkeeksi loppukilometreillä. Varsinkin viimeiset 4 kilometriä ovat rankat - maisema muuttuu hyvin hitaasti.

Retki on järjestetty niin että voit joko ajaa suoraan linnanraunioille Snappertunassa tai tulla noudetuksi Ormnäsin leirintäalueelta johon tämä melontaretki päättyy. Puolivälissä pysähdytään tärkeälle lounastauolle.

 Reittikartta Raasepori - Tammisaari