Ge eleverna i klassen en lärorik paddeltur och fin naturupplevelse. Vi tar 10 elever i en grupp per paddlingsinstruktör. Större grupper indelas i mindre med egna kajaker och egna paddlingsledare i var elevgrupp. Grupperna kan växla mellan aktiviteter och på så sätt fylla hela dagen. Det är fullt möjligt för oss att ordna också längre turer. Vi är mobila med huvuddelen av verksamheten gamla Ekenäs med skärgård, Hangö, Åbo, Kimito, Karis och Ingå,

Klass på lägerskola och paddlingsprogram

Reservera minst 2 timmar för paddlingen så har alla en bra start. Då har vi tid att välja utrustningen, göra personliga justeringar, få grundläggande instruktioner och förståelse för hantering av kajaken. Gruppen har normalt en timme tid på vattnet. Introduktionen på stranden är til för att alla ska få en positiv och trygg första upplevelse. Flytvästar, kajaker, paddlar och kapell hämtar vi med oss.

Reserveras mera tid så kan vi

- demonstrera och lära ut praktiska paddlingsfärdigheter

- grundläggande och avancerade paddelmanövrar

- grundläggande säkerhetsprinciper

- utfärds färdigheter

- landning vid bryggor och stränder

- utfärd med picknick

- att slå läger

- Vår strand och äng finns på 20 minuters bilavstånd eller en dryg timmes paddling från Ekenäs. Vi har tillräckligt med utrymme för en större grupp att slå läger på ängen.

- Kajaker kan transporteras också långa vägar med bilsläp eller båt efter behov.

Påklädda flytvästar är obligatoriska för alla deltagare alla tider på vattnet. Våra instruktörer är skolade att leda grupper av nybörjare, och att leda paddlingen på ett tryggt och trevligt sätt för alla elever.

kajaktransport