Med kajak till Jussarö  Tuesday 25.7 kl 10 - Thursday 27.7 and Monday 7.8 kl 10 - Wednesday 9.8.  Ekenäs till Gullö och Källviken  måndag 12.6.2017 kl 17-21, onsdag 14.6.2017 kl 10-15, tisdag 18.7.2017 kl 10-15.

Om du är intresserad så bör du göra en bokning på vår webshop. Endast bokade och betalda tjänster levereras såsom utlovat till er och håller er med i planerna.

 

Runt Hangö udd finns det alltid nånting att se och uppleva från kajaken. Från idylliska småbåtshamnar med röda fiskebodar, ståtliga klippor, sandstränder, grunda laguner med exceptionellt varmt vatten samt långsträckta undervattensbankar. Det finns plats att stanna upp och njuta av ett mellanmål och beundra omgivningen. Färden går sällan långt från stranden och känns färden för tung kan den avbrytas. Hangö från havet är ett helt annat Hangö. Startplatsen kommer att anpassas enligt väder och deltagarnas nivå, med avsikt att göra en sakta sightseeing tur runt Hangö udd. Grundplanen är träff i Kapellhamnen klockan 10. Deltagarna får grundinstruktioner och kajaker samt utrustning anpassas. Vi räknar med att vara på väg klockan 10:30 västerut mot Gåsörsbukten och Tulludden. Vi gör en landstigning antingen på syvästligaste bergen av udden, eller på Gäddtarmen utanför Yttre Hamnen och lotsstationen. Tag en matbit och dryck med! Efter pausen fortsätter färden till Tulluddens simstrand så att vi mellanlandar där ungefär 13:30. För de hågade fortsätter vi med ytterligare 6 km paddling (2h) mot Fyra vindarnas hus. Turen paddlas med färdledare. Kajaker, paddlar, kapell och flytväst kan bokas till platsen i samband med anmälan. Gemensam förflyttning mellan start och landningsplatsen går att ordnas separat.

Vi paddlar åar och grunda vassvikar från Raseborg till Ekenäs. Uppskattad paddlad distans: 18km. Lägsta krav/målgrupp: Nybörjare med god kondition. Förhandsbokning

Biltransport till Raseborgs slottsruiner. Därifrån paddlar vi längsmed ån ut mot en insjöliknande havsvik och vidare mot Ekenäs genom smala sund som halva vägen kantas av tätvuxen vassa och näckrosor. På halva vägen hålls en picknick. Därefter kommer man till ett område där man får söka efter öppningar. Sista kilometrarna brukar kännas betydligt tyngre eftersom landskapet ger en illusion av att man inte kommer framåt.

Planerad träffpunkt: Ekenäs Camping framför receptionen. Vänligen var i tid på plats för avfärden.

Inkluderade utrustningar och tjänster: Kajak, Paddel, Flytväst, Kapell

 

Paddlingstur med kajak från Ekenäs till Paddlingsfabrikens bas på Gullö, mitt emot Källviken. Det är önskvärt att deltagarna har tidigare paddlingserfarenhet, exempelvis deltagande i en grundkurs eller utfärd. Distansen kan bli totalt 12 km. Hela färden inklusive paus beräknas ta upp till 4 timmar. Under pausen kan vi fira brasa vid ett vindskydd. Tag egen mat med. Returen påbörjas efter ett par timmars paus.

Det är möjligt att arrangera egen biltransport från Källviken eller Gullö.

Tilläggsuppgifter: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 0400 411992

Tidpunkter
12.6.2017 kl 17-21
on 14.6.2017 kl 10-15
ti 18.7.2017 kl 10-15
eller per beställning

Jussarö är den största ön i Ekenäs yttre skärgård. En ö med mycket varierande förflutet. Det synligaste av mänsklig verksamhet är gruvsamhällets, med bland annat en svart strand och 60-tals bostadsbyggnader. Men under paddlingen tar vi fokus på allt det natursköna och överraskande som finns på vägen ut, på öns stränder och dess relativt okända kringliggande miniatyrskärgård. Ett antal skeppsvrak ligger under vatten. Jussarö är svårt att navigera - landmärkena är få och avlägsna medan kompassen snurrar och bottendjupen varierar under fjärden. Bottnen och de öppna djupare vattnen förorsakar häftiga vågor om vinden ligger på. Också Jussarö Fyr på Sundharun är värd ett besök om vädret tillåter.

Video:  Jussarö lighthouse and the Jussarö archipelago