Gör din bokning på vår webshop

Paddlingstur med kajak från Ekenäs till Paddlingsfabrikens bas på Gullö, mitt emot Källviken. Det är önskvärt att deltagarna har tidigare paddlingserfarenhet, exempelvis deltagande i en grundkurs eller utfärd. Distansen kan bli totalt 12 km. Hela färden inklusive paus beräknas ta upp till 4 timmar. Under pausen kan vi fira brasa vid ett vindskydd. Tag egen mat med. Returen påbörjas efter ett par timmars paus.

Det är möjligt att arrangera egen biltransport från Källviken eller Gullö.

Tilläggsuppgifter: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 0400 411992

Tidpunkter
12.6.2017 kl 17-21
on 14.6.2017 kl 10-15
ti 18.7.2017 kl 10-15
eller per beställning
First part built 1370 by Bo Jonsson Grip, later also the kings residence

Raseborg - Ekenäs paddlingstur genom det smalaste sundet i trakten

75,00 €

Vi paddlar åar och grunda vassvikar från Raseborg till Ekenäs. Uppskattad paddlad distans: 18km. Lägsta krav/målgrupp: Nybörjare med god kondition. Förhandsbokning

Biltransport till Raseborgs slottsruiner. Därifrån paddlar vi längsmed ån ut mot en insjöliknande havsvik och vidare mot Ekenäs genom smala sund som halva vägen kantas av tätvuxen vassa och näckrosor. På halva vägen hålls en picknick. Därefter kommer man till ett område där man får söka efter öppningar. Sista kilometrarna brukar kännas betydligt tyngre eftersom landskapet ger en illusion av att man inte kommer framåt.

Planerad träffpunkt: Ekenäs Camping framför receptionen. Vänligen var i tid på plats för avfärden.

Inkluderade utrustningar och tjänster: Kajak, Paddel, Flytväst, Kapell

 

Jussarö Fyr på Sundharun

Paddlingstur till Jussarö i Ekenäs skärgård

280,00 €

Jussarö är den största ön i Ekenäs yttre skärgård. En ö med mycket varierande förflutet. Det synligaste av mänsklig verksamhet är gruvsamhällets, med bland annat en svart strand och 60-tals bostadsbyggnader. Men under paddlingen tar vi fokus på allt det natursköna och överraskande som finns på vägen ut, på öns stränder och dess relativt okända kringliggande miniatyrskärgård. Ett antal skeppsvrak ligger under vatten. Jussarö är svårt att navigera - landmärkena är få och avlägsna medan kompassen snurrar och bottendjupen varierar under fjärden. Bottnen och de öppna djupare vattnen förorsakar häftiga vågor om vinden ligger på. Också Jussarö Fyr är värd ett besök om vädret tillåter.

Video:  Jussarö lighthouse and the Jussarö archipelago

Kajaker har hört till skärgården i närapå hundra år!

Jag, Jöns Aschan, startade kajak uthyrning och paddlings guidning på prov sommaren 2004. Sedan dess har verksamheten fortsatt under namnet  Paddlingsfabriken. Paddling - för att den är central i verksamheten. Fabriken - för bygger kajaker, paddlar och erbjuder paddlingsrelaterade tjänster såsom kurser och turer.  Vår utrustning, tiotals år av erfarenhet, skärgård och paddling blir din upplevelse. Då bara en del av den paddling du tänkt dig kan göras i Ekenäs skärgård så är det värt att fråga oss om hjälp.

 Jöns Aschan förbereder leverans